Svečano proslavljena svetkovina Tijelovo u župi Kneginec

Uz lijepi broj župljana okupljena živa crkva proslavila je svetkovinu  Tijelova svečanom svetom misom koju je predslavio domaći župnik, u Pastoralnom centru Bl. Alojzija Stepinca.

U samoj homiliji župnik je pojasnio važnost i vrijednost sakramenta  Euharistiji, te još više potaknuo prisutne na što češće slavljenje, pobožnost i sudjelovanje. Svetovinom Tijelova spominjemo se i ustanovljenja Euharistije te ja tako župnik i dvojica akolita pričestili sve prisutne pod obje prilike. Završetkom svete mise svi okuljeni od najmlađih do najstarijih, formirali smo procesiju te uz euharistijske pjesme započeli tijelovsku procesiju.

Posebnost svečanosti Tijelovske procesije doprinjeli su  Vatrogasci iz svih Dobrovoljnih društava naše Općine,a koji nose „Nebo“ nad Presvetim oltarskim sakramentom. Svake godine svojim prisutvom uzveličaju i naše udruge Općine u svojim uniformama; Vinogradari, Pčelari, Udruga žena kao i lokalna vlast. Ljepotu, mladost i budućnost  daju naši prvopričesnici koji su svi bili obućeni u prvopričesničke haljine, kao i krizmanici i mladi naše župe.  

Hvala svima koji su se uključili i svojom rukom pomoćnicom bili na pomoći napose naši pjevači, ministranti, čitači, zvonari. Neka nam Kristovo tjelo u Pokaznici, a  koje od srca častimo bude svima na blagoslov da se hranimo nebeskom hranom na putu prema vječnosti u susretu sa Bogom. Naša molitva i naše javno iskazivanje čašćenja Kristova Tijela i Krvi neka bude na blagoslov  našim  poljima, vinogradima,  i svima nama  župljanima zaključio je župnik.

Svečano proslavljena svetkovina Tijelovo u župi Kneginec
Scroll to top