Godišnjica smrti preč. Zvonimira Rabuzina, župnika u Knegincu

U nedjelju 3.rujna ove godine, na svim misama kao okupljena zajednica vjernika molili smo za dušu pokojnog župnika preč. Zvonimira Rabuzina, koji je iznenada preminuo prije 23. godine, 02.09.2000. god., u 51. god. života u Rijeci na hodočašću župljana na Trsat. Župnikom u Knegincu bio je 17.godina.

Župnik Puškadija biranim rijećima posvjestio je značenje župnikove brige za povjereno stado kako u duhovnom tako i u matrijalnom obliku. Djela koja ostaju nakon župnika njegovom zauzetošću i dobrotom župljana: izgradnja Pastoralnog centra Bl. Alojzija Stepinca koji je danas naša crkva, gradnja kapele Sv. Križa u Lužanu Biškupečkom, obnova župne crkve, sanacija zgrada, kapela na dobro i ponos svim župljanima.

Navečer je bio pohod na posljednje počivalište župnika Zvonimira u Oštricama, gdje smo svi prisutni položili cvijeće i svijeće,okitili grobni humak te molitvom dobrom Bogu preporučili dušu požrtvovnog župnika, moleći mir i pokoj duši.

Po završetku okuljeni župljani zajedno sa župnikom uputili se u župnu crkvu sv. Fabijana i Sebastija, gdje nas je srdačno dočekao župnik vlč. Mihael Čavlek, domaći sin naše župe, upoznali smo povijest župe, crkve i duhovno bogatsvo župe svečenićka i redovnička zvanja. Hvala vlč. Mihaelu na gostoprinstvu i čašici razgovora.

Godišnjica smrti preč. Zvonimira Rabuzina, župnika u Knegincu
Scroll to top