Susret dijecezanskih svećenika Zagrebačke metropolije ređenih 2006. godine

Prigodom spomena na 18. obljetnicu prezbiterskog ređenja svećenika zaređenih 2006. u prvostolnicama Zagrebačke i Slavonske crkvene pokrajine, u župnoj crkvi Uzašašća Gospodnjega u zagrebačkom naselju Sloboština euharistijsko slavlje predvodio je 17. lipnja vlč. Ivica Puškadija ml., župnik u Župi sv. Marije Magdalene u Gornjem Knegincu.

U svojoj pozdravnoj riječi organizator proslave obljetnice i domaći župnik vlč. dr. Alen Lulić zahvalio je dobrom Bogu na milosti susreta, a na početku mise vlč. Puškadija ml. podsjetio je kako je prije 18 godina u zagrebačkoj katedrali tadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zaredio devetoricu mladomisnika, a u narednim tjednima u Varaždinu i Požegi zaređena su još četvorica svećenika. U molitvu je vlč. Puškadija ml. preporučio i dvojicu svećenika iz generacije koji su posustali na putu svećeničkog života. Nadalje, slavljenike – koncelebrante pozvao je da se u slavlju spomenu svih onih s kojima su povezani i koji su ih pratili na svećeničkom putu, kako žive tako i pokojne, a posebno članove obitelji u kojima su rasli, župe iz kojih su krenuli u sjemenište i bogosloviju, u redovničke zajednice, kao i župnike, župne vikare, redovnice koji su ih pratili kroz život.

Pročitajte više na poveznici:: https://ika.hkm.hr/novosti/susret-dijecezanskih-svecenika-zagrebacke-metropolije-redenih-2006-godine-2/

Izvor: ika.hkm.hr

Susret dijecezanskih svećenika Zagrebačke metropolije ređenih 2006. godine
Scroll to top