Proslava godišnjeg klanjanje u župi Kneginec

Dana 15. ožujka, naša župa već više od dva stoljeća slavi godišnje klanjanje,  i časti Oltarski sakramenat Kristova tijela. Dan smo započeli okupljeni oko oltara Gospodnjeg na slavlju jutarnje svete mise koju je predslavio domaći župnik iz ljepi broj župljana. Župnik je u homilji spomenuo kako smo mi danas predstavnici naše Varaždinske biskupije, kao klanjatelji pred najvećim tajnama naše vjere, te kako trebamo sa radošću i pobožnošću slaviti  Euharistiju. Osjećalo se je posebna radost kada su okupljeni Božji narod mogao pričesti pod obje prilike, Tijelom i Krvlju Kristovom. Završetkom svete mise župnik je izložio Presveto na osobno čašćenje do večernje svete mise. Bilo je zaista ljepo vidjeti cijelog dana kako župljani dolaze i mole pred Presvetim Oltarskim sakramentom.

 Navečer smo se okupili kao  živa zajednica  vjernika slaveći Gozbu ljubavi-euharistiju uz  koncelebraciju svećenika našeg dekanata na čelu sa dekanom preč. Stjepanom Najmanom, misno slavlje predvodio je preč. Franjo Biškup, duhovnik sestara Uršulinki u Varaždinu.

Uz ljepi broj župljana, posebno školske djece i roditelja  nadahnutim riječima predvoditelj nam je  tumačio euharistijsku gozbu posvješćijući da je Isus darovao svoj život za sve nas, i da je njegova trajna prisutnost vidljiva u sakramantima, Božjoj  riječi i u zajednici vjernika. Sam predvoditelj nas je potaknuo na redovito slavljenje svete mise gdje je naš izvor i vrhunac. Dao Bog da tako i bude.

Proslava godišnjeg klanjanje u župi Kneginec
Scroll to top