Godišnje župno klanjanje u Župi sv. Marije Magdalene Kneginec

Godišnje župno klanjanje u našoj župi održano je u srijedu 15. 3.2023. god. gdje su sudjelovanjem u tom značajnom događaju bili uključeni svi vjernici naše Župe. Tokom dana vjernici su dolazili kako iz našeg mjesta tako i iz filijale Lužan, te su prigodno kroz cijeli dan moleći i pjevajući odvojili vrijeme, za ono najbitnije u životu svakog vjernika, našeg Gospodina Isusa Krista. Župsko klanjanje počelo je ranom jutarnjom misom u 7.30 koju je predvodio Ivica Bogdanović zajedno sa župnikom Ivicom Puškadijom. Uz vjeroučitelje i čitaće, zvonara i ministrante, sv. Misu uveličala je pjesma Župnog zbora pod vodstvom Antonije Bobek i orguljaškom pratnjom Magdolne Čavlek.

Od trenutka kada je svečano izloženo Presveto pa sve do povratka u Svetohranište našeg župnog oltara, u crkvi je vladalo posebno duhovno ozračje.

Prijateljstvo i ljubav prema sakramentu koji će primiti ili još više produbiti snagom Duha Svetoga, pokazali su i budući prvopričesnici, krizmanici te ostali vjeroučenici koji su sudjelovali kako na jutarnjoj tako i na svečanoj koncelebriranoj misi koja je, kao vrhunac slavlja toga dana, bila u 18:00h. To je ujedno bilo i središnje misno slavlje koje je predvodio, uz su slavlje svećenika našeg dekanata i našeg domaćeg župnika Ivicu Puškadiju, velečasni Dario Levanić.

Tijekom cijelog dana, u osobnoj molitvi, pjesmi, a osobito i u propovijedi središnjeg Misnog slavlja, prolazila je misao vodilja, koja sve vjernike, osobito u ova nezavidna vremena pokreće, hrabri i vodi. Ne zaboraviti ono što je najvažnije, a to je lik Isusa u sakramentu Euharistije! Ne Ga staviti u „neki plan svoga života“, već lik Gospodina, staviti u „prvi plan svoga života“. Jer kao što su često spominjali sveci, a spomenuo je i vlč. Dario u homiliji; kad je Bog na prvom mjestu , sve je na svome mjestu.

Naš Župnik Ivica Puškadija u uvodu u slavlja i tijekom cijelog dana podsjetio nas je kako je taj dan bitan i svečan dan za našu Župu. Isticao je kako je godišnje klanjanje dan kada se od jutra do večeri u molitvi, meditaciji i pjesmi klanjamo i zahvaljujemo ne nečemu i nekome već dragome Isusu kojem neizmjerno zahvaljujemo za njegovu ljubav i stalnu prisutnost među nama.

Prof.kateh. Maja Bobek Ivanjko

Godišnje župno klanjanje u Župi sv. Marije Magdalene Kneginec
Scroll to top