Dani Pokreta Fokolara

30.travnja članovi Župnog zbora sv.Marije Magdalene prisustvovli su susretu Djela Marijina  u Križevcima.

 Od 29.travnja do 1.svibnja u  središtu Mariapoli Faro u Križevcima obilježila se 30.god.stalne prisutnosti Fokolara  u Križevcima.

Većina članova našeg Župnog zbora kao i članovi Djela Marijina te naši mladi  iz župe prisustvovli su  na mnogim susretima tijekom ovih 30 godina. Najčešće su putovali autobusom do Zagreba, Križevaca ili pak osobnim automobilima do Čakovca. Mnogi naši župljani su upoznati da je  Pokret Djela Marijina duhovnost u Crkvi čija je misao vodilja Isusova oporuka: da svi budu jedno.

Sama duhovnost nalazi put do ljudi raznih društvenih slojeva prikladan laicima. U RH broji oko 20 000.

30.travnja  na  mozaičnom programu o glavnim stupovima Duhovnosti i osobnim svjedočanstvima nazočili smo i mi. Svjedočanstva su uistinu bila duboka, prekrasna. Potakla su  nas na  razmišljanje  da kada živimo razborito da je  naša istinska sreća u Bogu.

Nakon sv.Mise  koju je animirala  Muška vokalna skupina iz Velike Gorice, ručka i kratkog upoznavanja sa raznim izrazima pokreta, popodnevni program je završen sa  predstavljanjem djece iz Dječjeg vrtića “Zraka sunca “, plesom djevojčica iz Plesne družine  iz Križevaca te našim koncertom na kojem smo se predstavili sa tri tradicionalne pjesme Kaj, Oko jedne hiže te Meknite se vse gore. Solo dionice je pjevala  naša članica zbora i vjeroučiteljica Maja Bobek Ivanjko, a program je vodio Damjan Ivanjko i  jedna članica Djela Marijina. S nama je bila naša svestrana umjetnica Snježana Novotny. Ona je krasnoslovila svoje dvije pjesme iz Zbirke pjesama “Pouring duše.”

Vratili smo se obogaćeni i osnaženi jer smo na novi način spoznali  koliko je važno svjedočiti uzajamnu ljubav jer tada smo    sigurni da je Isus među nama.

Članovi Djela  zahvaljuju se župniku Ivici Puškadija koji je doprinio organizaciji susreta.

Dani Pokreta Fokolara
Scroll to top